Retrocedarea hotelului Lido a fost suspendata

Reprezentantii hotelului Lido Bucuresti au precizat ca la sfarsitul lunii martie, instanta suprema a emis o hotarare prin care s-a suspendat executarea deciziei de retrocedare a complexului Lido pana la judecarea contestatiei in anulare.

In acest mod, toate efectele deciziei de retrocedare nu se mai pot produce, astfel ca activele sunt si raman in patrimoniul societatilor Hotel Lido Bucuresti, Compania Hoteliera Intercontinental si Centrul de Afaceri Roman, au declarat reprezentanti Lido.

La inceputul lunii martie Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis restituirea catre proprietarii de drept a cladirii in care functioneaza hotelul Lido.

In dosarul civil nr.37364/1/2004, instanta suprema a admis recursurile intentate de Ioana Angelescu, Nora Geta Angelescu, precum si de Alexandru, Stefan si Catrina Magdalena Ghika.

Prin aceasta decizie, firmele Compania Hoteliera Intercontinental Romania si Lido SA sunt obligate sa lase cladirea in deplina proprietate si deplina posesie.

Reprezentantii Lido au declarat ca instanta de recurs a ICCJ Sectia Civila a incalcat drepturi fundamentale ale societatilor comerciale, aducand firmei prejudicii majore in imagine. Pe langa alte aspecte de procedura, legalitate si de probitate a mai multor acte aflate in dosar, in decizia instantei in curs a fost ignorat total textul imperativ al legii speciale, art. 32 (4) OG 88/1997, modificata si completata prin Legea 99/1999. Din acest motiv, administratia companiei Hotel Lido Bucuresti si a celorlalte societati in patrimoniul carora se afla Hotel Lido, Casa Lido si terenurile aferente care fac obiectul retrocedarii au atacat aceasta decizie prin proceduri legale extraordinare cu contestatie in anulare.

George Paunescu, unul dintre principalii actionari al societatii Lido, a declarat ca aceasta lege interzice retrocedarea in natura a mijloacelor fixe care duc la impiedicarea desfasurarii obiectului de activitate al societatii. In acest caz, societatea Lido, companie hoteliera, nu ar mai putea functiona fara imobilul in care isi desfasoara activitatea.

George Paunescu a precizat ca daca s-ar dovedi ca cei care au revendicat Lido sunt mostenitorii de drept ai bunurilor pe care le reclama, asta ar insemna ca ar trebui sa primeasca doar 6 apartamente dintr-un total de 120, cate are hotelul, plus o parte din teren.

Source: Curierul National