Proprietarii complexului Mera din Venus ar putea deveni proprietarii complexului Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp

Omul de afaceri Josef Goschy, a declarat ca familia Movileanu cauta acum finantare pentru a cumpara complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, dupa care va semna tranzactia. Intrebat daca este real pretul de acizitie de 15 mil. EUR, Goschy a spus ca nu doreste sa comenteze.
Contactat de Profit.ro, Nicolae Movileanu nu a dorit nici el sa comementeze legat de tranzactie.
Familia Movileanu din Mioveni a luat de la THR Marea Neagra doua hoteluri si 28 de vile care nu mai functionau de multa vreme, pentru care a platit circa 4 mil. EUR. Hotelurile au intrat intr-un proces de modernizare estimat la 12 mil. EUR, in urma caruia a fost deschis complexul Mera din Venus, cu 1.200 de locuri.
Goschy a declarat recent pentru ca s-a inteles cu proprietarii Mera Resort din Venus, care vor sa cumpere hotelurile Onix si Safir din Cap Aurora, scoase de multi ani la vanzare. Singurul lucru pe care-l mai asteaptau ambele parti era acordul Piraeus, banca la care Goshy s-a imprumutat si a gajat, printre altele, si cu cele doua hoteluri din sudul litoralului.
Complexul este clasificat la 2 stele si are 343 de camere duble si apartamente, iar prin piata de turism circula zvonul ca Goschy ar fi batut palma cu cei de la Mera pentru putin mai mult de 2 mil. EUR.
Omul de afaceri a confirmat ca tranzactia este ca si incheiata, dar nu a precizat suma de vanzare.
Daca va cumpara cele cinci hoteluri de la Goschy, care cumuleaza peste 1.000 de locuri, familia Movilieanu va intra in top trei al investitorilor de pe litoral, alaturi de Mohammad Murad si Nicolae Bucovala.

Source: Profit