Proiectele din turism vor primi finantare numai prin Programul Operational Regional

In cadrul unui eveniment desfasurat la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Florentina Ionescu, reprezentantul Agentiei Nationale pentru IMM si Cooperatie, ANIMMC, a declarat ca proiectele in domeniul turismului vor putea primi finantare numai prin Programul Operational Regional, POR, gestionat de Ministerul Integrarii Europene.

Aceasta este prima modificare substantiala aparuta in continutul programelor operationale, in urma solicitarii Comisiei Europene de completare si modificare a acestora. In versiunile oficiale transmise initial la Bruxelles, turismul era inclus atat in Programul Operational Regional cat si in Programul de Competitivitate, la “Axa prioritara 5: Romania ca destinatie atractiva pentru turism si afaceri�.

Recent, 3 ministere au confirmat ca Programele Operationale pe care le gestioneaza au fost modificate si transmise inapoi la Bruxelles pentru continuarea negocierilor. In principal, solicitarea Comisiei Europene de realizare a unor modificari in documente a avut la baza anumite suprapuneri de domenii in continutul programelor.

Versiunea actualizata a Programului Operational Regional va fi publicata in curand pe site-ul Ministerului Integrarii Europene.
Source: Hotnews