ANT promoveaza turismul romanesc in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe

Pe data de 4 aprilie Autoritatea Nationala pentru Turism, ANT, a incheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe pentru promovarea comuna a turismului romanesc pe pietele externe.

Pentru a atrage turistii straini in Romania autoritatile romane folosesc pentru promovarea turismului brosurile insa specialistii nu cred ca aceasta metoda este foarte indicata pentru a promova turismul in strainatate.

Gheorghe Fodoreanu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, a declarat ca pentru a promova turismul romanesc pe pietele externe trebuie tinut cont de mai multe aspecte, printre care se numara suplimentarea personalului birourilor de informare turistica din tarile vizate si dublarea sau triplarea bugetului birourilor de informare.

Politica de promovare trebuie sa se axeze pe materiale informative cum ar fi pliantele, ziare, televiziune, precum si prin tour-operatori, a declarat Gheorghe Fodoreanu. La aceste materiale informative se mai adauga si organizarea de evenimente specifice in fiecare tara vizata, a precizat Mihai Rajnita, secretarul general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania.

Primul pas al acestui acord va fi pus in aplicare, in luna aprilie, de catre ANT si ambasada Romaniei in Cipru, unde vor fi organizate Zilele Traditiilor Romanesti.

In urma restructurarii Guvernului, ANT a trecut din subordinea MTCT in cea a Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii liberale, condus de Ovidiu Silaghi.

Ovidiu Silaghi a declarat ca va sustine investitiile in domeniul turismului, dezvoltarea statiunilor turistice balneo-climaterice. De asemenea, ministrul a precizat ca dezvoltarea turismului se va baza pe dezvoltarea infrastructurii, adaugand ca va incerca sa colaboreze cu autoritatile locale pe proiectele pentru turism.
Source: Curierul National