Imobilele vechi din Ploiesti atrag atentia investitorilor hotelieri

Datorita costului ridicat de intretinere al imobilelor vechi din Ploiesti, proprietarii acestora le scot la vanzare. Multe astfel de imobile ofera posibilitatea de a fi transformate in minihoteluri destinate oamenilor de afaceri. Prezenta companiilor multinationale, precum Coca-Cola, British American Tobacco, Timken, Johnson Controls, Yazaki i-a determinat pe multi investitori sa construiasca sau sa transforme cladiri cu o alta functionalitate initiala, precum blocuri de nefamilisti sau locuinte particulare, in minihoteluri de 3 si 4 stele.

Alaturi de cele 3 hoteluri existente in Ploiesti, hotel Prahova, hotel Turist si hotel Central, recent au fost deschise si hotelurile Nord, Phoenix, Forum si President.

Printre investitorii care s-au implicat in amenajarea cladirilor vechi in spatii de cazare se numara si compania Vigo care a cumparat cladirea-monument unde a functionat aproape 3 decenii Institutul de Statistica Prahova si a amenajat-o astfel incat sa corespunda pretentiilor oamenilor de afaceri aflati in vizita de lucru la Ploiesti. Paul Chirita, managerul viitorului VigoHotel, a declarat ca investitia a depasit 1 milioan EUR iar hotelul va dispune de 25 camere si va fi clasificat la 4 stele.

Aceeasi companie a mai cumparat o cladire asemanatoare, cunoscuta drept „Policlinica cu plata�, unde va amenaja cabinete medicale particulare.

O alta cladire veche care a atras atentia investitorilor din turism este Casa Casatoriilor, evaluata la 1 milion EUR. Cladirea are toate calitatile pentru a fi transformata intr-un hotel pentru oamenii de afaceri.
Source: Ziarul Financiar