Prima plaja terapeutica pentru persoanele cu dizabilitati din Romania a fost amenajata in statiunea Mamaia

Centrul Psihologic „Marea Neagra” a inaugurat o plaja terapeutica situata in statiunea Mamaia, aceasta fiind destinata tuturor categoriilor de persoane cu dizabilitati. Zona se afla in centrul statiunii, in zona Cazino, si are o suprafata de 2.000 mp, investitia fiind de 45.000 EUR.
Potrivit unui comunicat al Centrul Psihologic „Marea Neagra”, plaja terapeutica se adreseaza celor cinci simturi umane care astfel sunt stimulate in mod direct. „Nu este doar o simpla plaja amenajata, este o adevarata creatie artistica. Intregul concept reprezinta o poveste desenata pe nisip la tarm de mare. Toate elementele au fost astfel imbinate incat fiecare persoana sosita aici sa simta bucurie si liniste”,  a declarat psihologul Adrian Gemanaru, initiatorul proiectului.
In aceasta zona a fost amenajata o plaja a aromelor, fiecare persoana are posibilitatea sa ghiceasca peste 20 de mirosuri si esente. De asemenea, exista si un instrument muzical din bambus, cu o suprafata de peste 20 mp, iar copiii isi pot crea propriile melodii prin lovirea betelor de bambus. Plaza mai este dotata cu doua panouri verticale de sticla, care pot fi pictate de 16 copii in acelasi timp, prin diferite metode, cu pensula, buretele sau cu degetele, si un atelier de olarit.
Accesul pe tot sectorulde plaja si participarea la ateliere sunt gratuite.

Source: Profit