Pe data de 26 martie va avea loc urmatoarea licitatie pentru plajele ramase neinchiriate

Din cele 25 de sectoare de plaja ramase neinchiriate in 2006, 13 sectoare au fost inchiriate in urma celor doua licitatii care au avut loc in perioada 21-23 februarie si in perioada 12-14 martie. Sectoarele care au fost atribuite sunt Navodari III-zona 2, Navodari IV-zona 2, Jupiter-zona 4, Venus II si Mamaia I-zona 2. Urmatoarea runda de licitatie va avea loc pe data de 26 martie.

In 2006 sectoarele de plaja au fost inchiriate la preturi cuprinse intre 3 si 15 RON/mp iar in acest an, in urma celor doua runde de negocieri, portiunile de plaja au fost concesionate cu sume cuprinse intre 1,3 si 5,3 RON/mp. In total, 34 de agenti economici au inchiriat 1.310.000 mp de plaja, reprezentand peste 91% din suprafata plajei turistice a litoralului romanesc.

Pentru urmatoarea licitatie s-a micsorat suprafata sectoarelor de nisip, pana la jumatate de hectar in unele zone iar contractele de inchiriere se vor incheia pe o perioada de 10 ani.

Operatorii plajelor se obliga sa asigure dotarea minima a plajei in termen de 4 luni de la data semnarii contractului dar nu mai tarziu de 1 mai pentru primul an de activitate, sub sanctiunea rezilierii contractului. Printre alte obligatii ale concesionarului se numara igienizarea zilnica a suprafetei de nisip, colectarea si transportul gunoiului, executarea lucrarilor de nivelare, afanare a nisipului si punerea la dispozitia turistilor care stau pe cearsaf o suprafata de 20% din plaja.
Source: Cotidianul