OAG Aviation Worldwide a facut un top 10 a companiilor aeriene din lume care au fost punctuale in 2018

Intr-un top realizat de OAG Aviation Worldwide, in 2018, Copa Airlines (Panama) a fost cea mai punctuala companie aeriana la nivel mondial, urmata de Air Baltic (Letonia) si Hong Kong Airlines, datorita faptului ca intarzierile in decolare si aterizare nu depasesc 15 minute fata de ora programata.
Topul este completat de Hawaiian Airlines (USA), Bangkok Aiways (Thailanda), Qantas Airwais (Australia) Latam Airways (Chile), Azul (Brazilia), Qatar Airways (Qatar) si KLM (Olanda).
Aproximativ 4,3 miliarde de pasageri au calatorit pe calea aerului anul trecut, cu 6,1% mai mult decat in 2017, potrivit unui raport preliminar al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Aviatie Civila Internationala, companiile ocupand un procent record de 81,9% din locurile disponibile.
Ierarhia aeroporturilor cu cele mai bune performante, bazate pe ponderea de curse care sosesc si pleaca in maximum 15 minute fata de ora programata, este condusa de Tokyo Haneda urmat de Atlanta (USA), Singapore, Denver (USA), Los Angeles (USA) Madrid (Spania), Dallas/Fort Worth (USA) Amsterdam (Olanda) Bangkok (Thailanda) si Chicago (USA). 

Source: Profit