Pe 5 ianuarie a fost inaugurata partia de schi din Masivul Rarau

La 10 ani de la demararea lucrarilor de amenajare, pe data de 5 ianuarie a fost inaugurata partia de schi din Masivul Rarau.
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, prezent la lansare, a declarat ca aceasta investie, in valoare de circa 15 mil. EUR, a primit 90% din bani de la Ministerul Turismului, dar si ca se va incerca alocarea de fonduri pentru amenajarea celui de-al doilea tronson, care ar face ca partia din Masivul Rarau sa devina cea mai lunga din Romania. 
Partia de schi de la Campulung Moldovenesc beneficiaza de instalatie de zapada artificiala si tot ce inseamna instalatii adiacente, de la telegondola cu o capacitate de 1.000 de persoane pe ora, la retea de tensiune, parcare, anexe, retea de alimentare cu apa, canalizare. Lungimea partiei este de 2,8 km, cu o diferenta de nivel de 455 m, cu o latime medie de 40 m si cu o inclinare de 16,2%.
Lucrarile la partia de schi din Cimpulung Moldovenesc, ce au demarat in 2009, ar fi trebuit finalizate la sfarsitul anului 2012, dar au fost sistate din lipsa finantarii la 80% grad de executie, fiind reluate in septembrie 2016.

Source: Profit