Nordul Olteniei si Banatul sunt zone cu potential ridicat pentru investitii in turismul rural

Presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural, ANTREC, Maria Stoian, a declarat ca investitiile in pensiuni de 3 margarete, construite in zone cu potential turistic si cultural, precum Nordul Olteniei si Banatul, sunt amortizate intr-un termen relativ scurt.

O pensiune familiala de 3 margarete are nevoie de aproximativ 150 mp construiti, maximum 6 camere spatioase de cate 16 mp fiecare, grup sanitar propriu si un spatiu exterior foarte bine ingrijit si in concordata cu specificul zonei. Investitia intr-o astfel de locuinta se ridica in medie la 50.000 EUR iar tarifele pot ajunge la 80 RON pe camera pentru o noapte de cazare si la 60 RON de persoana pentru trei mese zilnice.

Presedintele ANTREC apreciza ca schimbarile climatice, care au afectat atat sezonul estival cat si sezonul de iarna, ar putea fi contracarate prin amenajarea unor spatii de petrecere a timpului liber. In pensiunile din mediul rural pot fi amplasate piscine acoperite, sali de bowling, fitness sau mese de biliard, activitati care sa nu conditioneze turistii de starea vremii, a declarat Maria Stoian.
Source: Wall-Street