Pentru acest an holding-ul Atlassib estimeaza o crestere de 25% a cifrei de afaceri

Pentru acest an holding-ul Atlassib estimeaza o crestere de 25% a cifrei de afaceri, la peste 270 milioane EUR, fata de aproximativ 225 milioane EUR cat a inregistrat in 2006.

In cifra de afaceri a grupului nu este inclusa Banca Carpatica dar este inclusa si societatea de asigurari Carpatica, care si-a dublat anul trecut incasarile, la peste 32 milioane EUR.

Cea mai mare pondere in cifra de afaceri, aproximativ 20%, o detine firma Atlassib, care opereaza pe segmentul de transport international de persoane. In 2006 firma de transport persoane a inregistrat o crestere a cifrei de afceri de 42%, la aproximativ 76 milioane EUR. Actionarul majoritar al companiei, Ilie Carabulea, a declarat ca in 2006 firma a transportat pe trasee internationale aproximativ 680.000 de pasageri, cu peste 40% mai mult fata de 2005. Pentru acest an se estimeaza ca numarul de calatori va creste cu inca 17%. Potrivit informatiilor oferite de reprezentantii companiei, aproximativ 60% din cifra de afaceri a firmei de transport persoane provine din destinatii precum Italia si Spania. Atlassib mai opereaza pe relatiile Germania, Franta, Austria, Suedia, Belgia, Olanda, Elvetia si Republica Moldova iar in 2006 a introdus doua noi trasee spre Anglia si Grecia. Pe rute interne au fost transportati aproximativ 16 milioane de pasageri. Transportul intern este operat prin firmele Transmixt din Sibiu, Transdara din Arad, Autotim din Timisoara, T.A.S.A Suceava sau Autogara Rahova.

Din holdingul Atlassib mai fac parte firmele de transport de marfa Transcar, Comtram si Transcom, o firma de leasing, patru firme de legumicultura, pomicultura, zootehnie si industria carnii, precum si doua firme de comert, Comat si Bricomat.
Source: Ziarul Financiar