Ministerul Finantelor Publice aloca bani pentru efectuarea unor plati la proiecte finantate prin POR

Ministerul Finantelor Publice va aloca 8,1 mil. RON, din privatizari, pentru efectuarea unor plati la proiecte finantate prin Programul Operational Regional, POR, operatiunea fiind aprobata de Guvern, a anuntat Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT.
Banii vor fi folositi pentru rambursarea cheltuielilor eligibile, exclusiv prefinantarile, aferente lunilor iulie, august si septembrie, dupa cum urmeaza 205.000 RON pentru luna iulie, 295.000 RON pentru luna august si 310.000 RON pentru luna septembrie.
Masura este una temporara, banii urmand sa fie rambursati Ministerului Finantelor din sume restituite de Comisia Europeana, CE, pana la data de 17 decembrie.
MDRT a precizat ca sumele acordate ca prefinantari de catre CE au fost epuizate, din cauza diferentei mari intre procentul de prefinantare acordat de Comisie (9% pentru FEDR din suma alocata Programului Operational Regional) si procentul de prefinantare acordat de Romania beneficiarilor de proiecte finantate prin Programul Operational Regional din instrumente structurale (maximum 35%).
Obiectivul general al POR consta in sprijinirea unei dezvoltari economice, sociale, echilibrate teritorial si durabile a Regiunilor Romaniei, corespunzator nevoilor lor si resurselor specifice, prin concentrarea asupra polilor urbani de crestere, prin imbunatatirea conditiilor infrastructurale si ale mediului de afaceri pentru a face din regiunile Romaniei, in special cele ramase in urma, locuri mai atractive pentru a locui, a le vizita, a investi si a munci.

Source: Curierul National