Doua destinatii din Romania au primit distinctia de Destinatii Europene de Excelenta

Doua noi destinatii ale Romaniei au fost desemnate Destinatii Europene de Excelenta, in cadrul proiectului EDEN, lansat de Comisia Europeana.
Pentru editia din acest an, in urma concursului national EDEN, Tinutul Buzaului a fost desemnat destinatia romaneasca pentru tema turismul rural, iar Alba Iulia – pentru tema turismul si regenerarea siturilor fizice.
Destinatiile vor fi premiate si vor avea posibilitatea de a se promova in standul Romaniei, amenajat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT cu ocazia Targului de Turism al Romaniei, organizat la Romexpo, in perioada 15-18 noiembrie 2012. De asemenea, ele vor fi incluse in Reteaua EDEN constituita la nivel european.
Destinatiile EDEN ale Romaniei desemnate in cadrul editiilor anterioare ale concursului national, au fost Depresiunea Horezu – in anul 2008, pentru tema turismul si patrimoniul local imaterial, Parcul Natural Apuseni – in anul 2009, pentru tema turismul si ariile protejate si Statiunea Geoagiu – Bai  – in anul 2010, pentru tema turismul acvatic.

Source: 9AM