Lista programelor si proiectelor de investitii in turism finantate de la bugetul de stat

Pe lista programelor si proiectelor de investitii in turism finantate in acest an de la bugetul de stat, in suma totala de 40 milioane EUR, se numara constructiea unui complex balnear si de agrement la Snagov, reabilitarea garii regale Sinaia, dezvoltarea infrastructurii de agrement pe Lacul Morii din Bucuresti.

Alaturi de acestea, pe lista Ministerului Dezvoltarii se afla amenajarea unui strand la Arad, constructia unor complexe balneare in Beius, Bors si Sacuieni si a unui aquaparc la Baile Felix si reabilitarea traseelor turistice in masivele Fagaras, Piatra Craiului si Bucegi.

La Ocna Sibiului va fi amenajat un parc balnear, iar salinele exterioare vor fi amenajate si modernizate si se va investi, de asemenea, in dezvoltarea domeniului schiabil muntii Semenic.

Au mai fost aprobate amenajarea zonelor de schi din Nucet – Bihor, Baisoara – Cluj, Sugas-Bai – Covasna, Borsec – Harghita, Durau – Neamt, Brasov, Predeal, Busteni, Sinaia, Azuga, Rasnov si Paltinis, Lupeni, Petrosani si Vulcan din judetul Hunedoara si in statiunile Mogosa, Borsa si Cavnic din Maramures.

Se va investi si in dezvoltarea infrastructurii turistice si amenajarea unui port in Oltenita, in dezvoltarea infrastructurii turistice din statiunea Sarata-Monteoru si a zonei turistice bratul Borcea.

Totodata, vor fi construite porturi turistice de agrement in localitatile constantene Tuzla, Ostrov, Capidava si Topalu, precum si in Galati.

Vor fi derulate investitii si in dezvoltarea infrastructurii turistice din statiunile de pe litoral Costinesti, Eforie, 23 August, Limanu, Mangalia, Techirghiol si Tuzla, precum si in Amara, insula Simian si Drobeta-Turnu Severin.

In judetul Covasna se va investi in modernizarea bazei de tratament din localitatea Hatuica, in amenajarea unei cai ferate inguste intre Comandau si Covasna si in reabilitarea bailor traditionale din localitatile Moacsa, Cernat, Bradut si Turia.

In Harghita vor fi modernizate si reabilitate baile traditionale din mai multe localitati, printre care Borsec si Tusnad. Se va investi si in ecologizarea statiunii Lacul Rosu si in amenajarea infrastructurii pentru turism.

In localitatea Praid, va fi construit un complex balnear, iar in localitatea Remetea se va investi intr-un centru balneoclimateric.

In judetul Suceava va fi reabilitat Cazinoul Bailor din statiunea Vatra Dornei si va fi amenajata salina din Cacica. Se va investi in zonele de schi din localitatile Campulung Moldovenesc, Malini si Sucevita, iar in Lunca Dornelor va fi amenajat un complex de agrement.

In Valcea se vor face investitii in infrastructura de agrement a statiunilor Calimanesti-Caciulata si Voineasa, iar la Olanesti se va construi o baza de tratament si se va reabilita, totodata, infrastructura turistica din zona istorica a depresiunii Horezu.

Proiectele se incadreaza in cele patru subprograme nationale de investitii in turism, respectiv „Schi in Romania”, „Dezvoltarea infrastructurii turistice in zona montana inalta”, „Dezvoltarea echilibrata si integrata a statiunilor turistice balneoclimaterice” si „Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor turistice de pe litoralul Marii Negre”.

Source: Bloom Biz