Investitie de 280 milioane RON in noul complex de schi in Masivul Parang

Firmele Krantz Eurocenter din Pitesti, Doppelmayr Austria si Acomin Deva au depus, pe data de 8 februarie, o oferta in valoare de 280 milioane RON pentru realizarea unui complex de schi in Masivul Parang.

Proiectul include, intre altele, o telegondola cu o lungime de 8,2 km, 7 telescaune, 17 partii cu lungimea totala de 23,6 km, o instalatie de nocturna, instalatie pentru zapada artificiala, restaurante, instalatii de apa si canalizare,  retele de conducte, un bazin de acumulare, o noua linie electrica etc.

Telegondola va avea o capacitate de 1.000 de oameni pe ora si va realiza o cifra de afaceri anuala de 6 milioane EUR si un profit de 3,2 milioane EUR. Biletul de acces va costa 20 EUR/zi pe toate instalatiile.

Directorul tehnic din cadrul primariei municipiului Petrosani, Marian Popescu, a declarat ca lucrarile nu vor putea incepe imediat, pentru ca mai trebuie expropriate terenuri aflate pe amplasamentul pe care va fi executat proiectul, insa lucrarile ar putea fi demarate in vara acestui an.

Source: Jurnalul National