Europa pierde anual 450.000 de potentiali turisti in procesul de acordare a vizelor Schengen

Potrivit unui studiu al European Tour Operators Association, ETOA, realizat in vara 2010, procesul de obtinere a unei vize Schengen descurajeaza 450.000 de potentiali turisti, determinand pierderi de 500 mil. EUR in fiecare an.

Turistii din India si China care aplica pentru o viza Schengen intampina cel mai adesea probleme de comunicare si de birocratie, unul dintre obstacole fiind lipsa cererilor de aplicare in limba materna a aplicantilor, apreciaza Tom Jenkins, director executiv ETOA.

Desi China este considerata drept una dintre cele mai importante piete in dezvoltare din lume, 26% din numarul total de chinezi care aplica la o viza Schengen si-au anulat calatoriile din cauza procesului lent de aplicare.

Marea Britanie si Franta au un proces de aplicare menit, cel mai probabil, sa-i determine pe potentialii turisti sa renunte la planurile lor de calatorie, potrivit ETOA.

In acelasi timp, Germania s-a dovedit a fi cea mai buna autoritate consulara de acordare a vizelor, prin punctualitate, rapiditatea procesarilor, flexibilitate si amabilitate.

Studiul ETOA este dedicat tour operatorilor si agentilor de turism, fiind concentrat pe pietele care reprezinta oportunitati de crestere pentru turismul european si, implicit, a economiei din Europa, a declarat Tom Jenkins.

Source: Horeca Romania