A fost aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru extinderea domeniului schiabil din Poiana Brasov

Pe 13 octombrie, Consiliul Local al municipiului Brasov a aprobat Planul Urbanistic Zonal din Poiana Brasov, care include investitiile din proiectul de extindere a domeniului schiabil si, totodata, a aprobat proiectul de hotarare prin care o parte din fondul forestier din Poiana Brasov este scos temporar din proprietatea publica a municipiului Brasov, pentru amenajarea partiilor cuprinse in proiectul de extindere a domeniului schiabil.

O suprafata 9.976 mp a fost scoasa temporar din fondul forestier national, conform Legii 46/ 2008, care stipuleaza ca „in cazul in care, pentru realizarea obiectivelor sunt necesare si alte terenuri adiacente pentru organizarea de santiere, acestea vor fi ocupate temporar, pe o perioada de maximum un an si in cuantum de 10% din suprafata solicitata va fi scoasa definitiv din fondul forestier. Acest teren completeaza suprafata de 34,93 ha, care a fost scoasa din fondul forestier inca de la inceputul acestui an, pentru extinderea domeniului schiabil din Poiana Brasov, in cadrul programului „Schi in Romania“, finantat de Ministerul Dezvoltarii Durabile si Turismului. In 2010, acest proiect urmeaza sa primeasca aproximativ 5 mil. RON.

Autoritatile locale au declarat ca extinderea domeniului schiabil reprezinta un obiectiv extrem de important pentru atragerea turistilor la Brasov, dar si pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, FOTE, din 2013, pe care Brasovul il va gazdui, alaturi de Rasnov, Predeal, Azuga si Busteni si Sinaia.

O data cu aprobarea PUZ-ului, se poate incepe organizarea santierului in proiectul de extindere a domeniului schiabil, pentru care s-a urmat procedura pentru acordul de mediu si s-a realizat proiectul de catre o firma din Austria, a declarat primarul George Scripcaru.

Conform proiectului de extindere a domeniului schiabil din Poiana Brasov, partiile existente vor fi largite, vor mai fi construite trei partii noi, va fi amenajat un sistem de producere a zapezii artificiale si un lac artificial care sa alimenteze tunurile de zapada, cu instalatiile de apa aferente. De asemenea, vor fi extinse instalatiile de transport de cablu si se va creste capacitatea de alimentare cu energie electrica in zona.

Source: Money Express