Eurolines Romania a semnat tranzactia prin care DER Touristik Group preia toate activitatile de turism ale grupului

Grupul Eurolines Romania, cel mai mare din turismul romanesc dupa cifra de afaceri, detinut de Dragos Anastasiu, a vandut catre DER Touristik Group, parte a grupului german REWE, toate activitatile de turism – turoperare, retail, business travel si incoming – care, in acest moment, se deruleaza pe trei companii distincte (Touring Europabus, Danubius Travel si Nova Travel).
Tranzactia, care a primit aprobarea si Consiliului Concurentei a fost semnata de cele doua grupuri si urmeaza sa se materializeze in toamna acestui an. 
Activitatile de turoperare, retail, business travel si incoming ale Eurolines vor fi transferate de pe companiile Touring Europabus, Danubius Travel si Nova Travel pe firma Travel Brands SA, detinuta in acest moment tot de Eurolines. Dupa acest transfer, firma Travel Brands SA va fi preluata de Exim Holding AS cu sediul in Praga, parte a Grupului DER Touristik. 
Toti angajatii si toate sediile vor fi pastrate, iar clientii actuali vor fi deserviti in continuare de aceiasi colaboratori, cu aceleasi date de contact si in aceleasi spatii ca si in prezent.
Agentiile companiei Travel Brands vor comercializa atat produsele Grupului DER Touristik, cat si produsele altor 45 de turoperatori germani si romani, precum si bilete de avion si autocar, pastrandu-si si in viitor caracterul de Travel Hypermarket.
Grupul Eurolines detine 80 de agentii sub brandurile TUI TravelCenter, TravelBrands si Eurolines, avand o cifra anuala de vanzari de circa 150 mil. EUR.
DER Touristik Group cu sediul central in Germania, detine 130 de companii cu peste 10.500 de angajati in 15 tari, care cumuleaza o cifra de afaceri de 6,7 mld. EUR, generata de circa 9,9 milioane de turisti anual.
In Romania, DER Touristik a fost prezent din 2004 prin compania Dertour Romania.

Source: Profit