Grupul arab MOBH intentioneaza sa cumpere 10 hoteluri din sudul litoralului romanesc

Proprietarul grupului arab Mohammad Omar Bin Haider Holding (MOBH), un conglomerat cu sediul la Dubai, se pregateste sa cumpere 10 hoteluri din sudul litoralului romanesc.
MOBH este un conglomerat diversificat, cu operatiuni in domeniile imobiliar, ospitalitate, asistenta medicala, educatie, servicii financiare, investitii, asigurari, brokeraj, aviatie, calatorii, transport, inginerie, contractare si comert, fondat in 1968 de omul de afaceri Mohammad Omar Bin Haider.
Surse din piata hoteliera spun ca reprezentantii grupului s-au aratat interesati sa cumpere, din start, 10 hoteluri in sudul litoralului romanesc, printre care Agat, California, Coral, Cristal, Mera Onix, Diamant, Opal, Rubin si Topal.
Prin aceste achizitii, Mohammad Omar Bin Haider s-ar pozitiona drept unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri de pe litoralul romanesc, alaturi de Mohammad Murad si compania THR Marea Neagra, controlata de SIF Transilvania.
Grupul cauta hoteluri mari si, desi nu are o limita de buget, vrea ca pretentiile financiare ale eventualilor vanzator de hoteluri sa fie realiste.
Divizia din domeniul hotelier, Bin Haider Hospitality, cuprinde proprietati cu peste 2.200 de paturi, aflate in Orientul Mijlociu si Europa. Divizia administreaza, printre altele, hotelurile Grand Excelsior Hotel Bur Dubai si Holiday Inn Bur Dubai, ambele de 4 stele. In 2015, Bin Haider Hospitality a semnat un acord cu Hilton Worldwide pentru adminstrarea Hilton Dubai World Central, un hotel de 5 stele aflat in faza de constructie. 

Source: Profit