Directorul Intercontinental considera ca turismul de business este factorul de crestere al investitiilor hoteliere din Romania

Noul directorul general al hotelului Intercontinental, Jonathan Soper, a declarat ca intr-o piata emergenta ca Romania exista un grad de interes ridicat pentru numeroase proiecte de dezvoltare si este normal ca hotelierii sa vada in aceasta o oportunitate.

Jonathan Soper i-a clasificat pe cei interesati in urmatoarele categorii: cei care vor veni sa arunce o privire, cei care se vor hotari sa ramana si cei care si-ar dori sa vina dar carora nu li s-a aratat inca oportunitatea sau pentru care momentul nu este cel potrivit.

Piata hoteliera din Bucuresti asteapta deja intrarea unor lanturi de renume international, cum sunt Hyatt, Sheraton sau Warimpex, care si-au manifestat deja interesul pentru Romania, precum si noile investitii ale hotelierilor deja prezenti in Romania, cum sunt Accor, Ramada, Radisson, Golden Tulip, Phoenicia sau Best Western.

Pentru acest an si pentru anul viitor sunt anuntate investitii hoteliere in peste 2.700 de locuri de cazare iar scopul lor este atragerea unui singur tip de client, strainul care calatoreste in interes de afaceri.

Directorul general al Intercontinental apreciaza ca exista pericolul de a avea prea multe proiecte in dezvoltare initial dar, atunci cand oamenii investesc in hoteluri, se asteapta la o durata de recuperare a investitiilor de 20-40 ani si nu de 5-10 ani. Ar putea exista, de asemenea, o oferta prea mare de cazare in acest tip de hoteluri pentru primii 4-5 ani.

Pentru acest an, Intercontinental estimeaza o crestere de 10-15% a cifrei de afaceri fata de 2006, cand a inregistrat o cifra de afaceri de 13 milioane EUR. In 2006 hotelul a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 55% fata de anul precedent si un profit operational incadrat in marja de 35%. Anul trecut, segmentul de evenimente a inregistrat o crestere de 25% iar gradul mediu de ocupare a hotelului a fost de 60%, in conditiile in care doar 283 de camere din cele 423 ale hotelului sunt functionale, restul fiind inchise ca urmare a procesului de renovare inceput in urma cu circa trei ani.

Principalii actionari ai Companiei Hoteliere Intercontinental Romania sunt RHIC Holding, inregistrata in Luxemburg cu 49,1%, Lido SA cu 11,8%, Finmacht cu 5,1% si Viorel Paunescu cu 4,8%.
Source: Ziarul Financiar