Compania Nationala de Investitii a relansat licitatia pentru consolidarea si restaurarea Cazinoului din Constanta

Compania Nationala de Investitii, controlata de Ministerul Dezvoltarii, a relansat licitatia pentru consolidarea si restaurarea Cazinoului din Constanta in valoare de 31,6 mil. RON, respectiv 7 mil. EUR. Durata contractului va fi de 84 de luni de la data atribuirii, iar ofertele sunt asteptate pana pe data de 27 iunie.
Contractul presupune atat servicii de proiectare, cat si autorizarea si executia lucrarilor.
Valoarea estimata a contractului, fara TVA este de 31,6 mil. RON, din care 1,7 mil. RON pentru servicii de proiectare si asistenta tehnica din partea proiectantului, 24,6 mil. RON cheltuieli pentru investitia de baza, 44.325 RON pentru organizarea santierului si 5,26 mil. RON cheltuieli neprevazute.
Licitatia a fost lansata initial in urma cu un an, in luna mai 2015, insa a fost anulata in urma contestatiilor depuse de una dintre firmele participante.
Cazinoul Constanta este in stare avansata de degradare si este inchis pentru public de 8 ani. Ultimle lucrari au fost efectuate in 1987, atunci cand pictorul constantean Gheorghe Firica a pictat peretii cladirii in stil art nouveau.

Source: Economica