Centrul logistic Lidl din Lugoj: investitie de 20 milioane de euro si 100 de locuri de munca

Retailerul german a anuntat ca va investi peste 20 milioane de euro in cel mai recent proiect din Romania: cel de-al patrulea depozit al companiei, amplasat in Lugoj. Centrul va fi ridicat pe un teren de 140.000 metri patrati, va duce la crearea a 100 de noi locuri de munca si va fi dedicat zonei de sud-vest a tarii. Detaliile legate de noul proiect erau asteptate inca din toamna anului trecut, de cand firma de constructii Bog’art si-a dus la Lugoj primele utilaje si a inceput santierul.
Centrul logistic Lidl din Lugoj: investitie de 20 milioane de euro si 100 de locuri de muncaCel mai important proiect pe care l-a vazut Lugojul, in ultimii ani, este dat in lucru de compania germana Lidl si executat de firma romaneasca de constructii Bog’art. Cel de-al patrulea depozit al retailerului german va fi rezultatul unei investitii de peste 20 milioane de euro – cu o suprafata de 45.000 metri patrati, noul centru logistic va fi ridicat pe un teren de 140.000 metri patrati, de pe strada Timisoarei, din Lugoj. Locul a fost ales datorita apropierii de autostrazile A1 si A6, intrucat depozitul va gestiona si asigura transportul produselor catre unitatile din zona de sud-vest a tarii.
„Ritmul rapid de extindere a companiei si necesitatea aprovizionarii zonei de Sud-Vest a Romaniei au impus dezvoltarea acestui proiect pentru care am ales serviciile unei firme romanesti, cu expertiza in constructii de o asemenea anvergura. Ne dorim sa construim o cladire sustenabila, in care sa implementam cele mai noi si performante tehnologii care sa incadreze noul sediu logistic in standardele europene”, au declarat reprezentantii Lidl Romania.
Potrivit autorizatiei de construire din septembrie 2015, aici vor fi ridicate un depozit logistic, o cladire administrativa, birouri si o zona de servicii, cu parcare
Construite cu ajutorul solutiilor si tehnologiilor moderne, cladirile vor fi sustenabile, cu un impact redus asupra mediului inconjurator
Odata cu inaugurarea noului centru logistic, vor fi create si circa 100 de noi locuri de munca, spun reprezentantii retailerului german
„Lidl va continua investitiile in Romania, in paralel cu crearea de noi locuri de munca la nivel national. In prezent, avem peste 4.200 de angajati in reteaua de magazine, centrele regionale de distributie si in sediul central”, au precizat reprezentantii companiei.
Pornit in anii ’30, in Germania, lantul de magazine Lidl isi desfasoara in prezent activitatea in 26 de tari europene, avand peste 100 de centre logistice. Cu peste 170.000 de angajati, Lidl este printre primii zece comercianti de produse alimentare, la nivel mondial.

Source: Imopedia/Media