Dragos Anastasiu a intrat in actionariatul societatii care detine resortul Valea Verde de langa Sighisoara

Proprietarul gupului Eurolines, Dragos Anastasiu, a achizitionat in luna decembrie 2015, prin intermediul uneia dintre firmele sale, 23% din societatea TransCarp, care detine resortul Valea Verde din localitatea Cund, in apropiere de Sighisoara. Alti 7% din complex au fost achizitionati de proprietara unui cabinet de arhitectura, apropiata a lui Anastasiu.
Dragos Anastasiu mai detine 50% din Green Village aflat in Delta Dunarii, unde, odata cu actiunile, a preluat si managementul complexului. 
Bucatarul Jonas Schaefer si sotia sa, Ulrike Schaefer, cetateni germani din zona Hamburg, au fondat complexul in urma cu 10 ani, cand au decis sa se stabileasca in Romania. Ei au investit atunci in Valea Verde, in 18 apartamente si 4 case de vacanta restaurate intr-un sat cu case in stil sasesc, dar si intr-un restaurant, o sala de conferinte si un lac organic de inot.
Anastasiu a precizat ca Jonas Schaefer si Euroline si-au propus sa investeasca in urmatorii ani cateva milioane de euro pentru a dezvolta resortul. Investitiile vizeaza in principal capacitatea de cazare din sat (case sasesti restaurate).
Anul acesta complexul va fi extins cu minimum doua apartamente noi si, pe masura ce proprietarii gasesc case la „preturi decente”, le vor cumpara si restaura.
„Vrem sa facem un eco-chalet cu 30 camere, spa si restaurant, in aceeasi vale, la 500 m distanta. Proiectul va necesita investitii de 2-3 mil. EUR”, a declarat Dragos Anastasiu, care spune ca vrea sa dezvolte in zona si o scoala de bucatari si ca la toate aceste investitii mizeaza si pe fonduri europene.
Dezvoltat in localitatea Cund, la 30 km de Sighisoara si la 28 km de aeroportul din Targu Mures, resortul a atras in mod egal, anul trecut, romani si straini, acestia din urma ajungand in special din Germania, Austria si Marea Britanie.
In 2014, Valea Verde a avut afaceri de peste 200.000 EUR, si odata cu intrarea Eurolines in actionariat, Anastasiu apreciaza ca Valea Verde isi poate dubla incasarile in acest an, iar dupa deschiderea eco-chalet-ului va depasi 1 mil. EUR.
In 2015, Anastasiu anunta ca vrea sa se implice in domeniul hotelier, si anume pe trei paliere: locatii in proprietate, participatii la locatii de exceptie, alaturi de antreprenori, care sa pastreze managementul, si locatii luate in management, infiintand pentru acest scop, alaturi de mai multi parteneri, compania The Makers.

Source: Profit