Cel mai inalt zgarie-nori din tara a ajuns la etajul doi

Cel mai înalt turn din Capitală a început deja să își facă apariția pe șantierul de pe Calea Floreasca. Primele două etaje, din cele 36 câte va avea în final, au fost deja construite.
Construcția, numită Sky Tower, ar urma să fie terminată până în 2013.
Sky Tower este construit la intersecția dintre strada Barbu Văcărescu şi şoseaua Pipera. Turnul va avea la final o înălțime de 137 de metri, cu 36 de etaje și un etaj tehnic.
Clădirea va fi în cea mai mare parte una de birouri, însă la ultimele etaje, respectiv 35 și 36, investitorul va amenaja săli de conferințe, dar și un bar cu vedere panoramică asupra Bucureștiului cu o suprafață de 1200 metri pătrați.
Alături de Sky Tower ar urma să fie construit și un mall cu trei etaje, cu spații comerciale totalizând 33.000 de metri pătrați și 1.100 de locuri de parcare, numit Promenada, ca și o a doua clădire de birouri, dotată cu heliport.
Terenul pe care se cons¬truieşte ansamblul este pe locul fostei Fabrici de Elemente pentru Auto¬ma¬tizări FEA, pe Calea Floreasca.
Pe forumul dedicat zgârie-norilor, skyscrapecity.com, pasionații forumiști lucianmx_2007, Le Clerk și Cristi postează fotografii cu stadiul lucrărilor la turnul de pe Floreasca.
Sky Tower este un proiect al Raiffeisen Evolution a cărui construcție a început în 2008, în apropierea Lacului Floreasca. Lucrările au stagnat însă o lungă perioadă de timp și au fost reluate în forță abia în acest an. Conform planurilor inițiale, construcția ar fi trebuit finalizată în acest an.
Source: Flux Imobiliar