Cateva hoteluri scoase la vanzare de cativa ani in tara nu si-au gasit cumparatori nici in prezent

Cateva hoteluri din intreaga tara, printre care NH si Parliament din Bucuresti, dar si complexul Amfiteatru, Panoramic, Belvedere din Olimp, scoase la vanzare pentru prima data in urma cu 7-10 ani pe mai multe portaluri imobiliare, n-au reusit sa fie vandute, motiv pentru care proprietarii au scazut drastic preturile, ieftinindu-le chiar si de doua ori.
Spre exemplu, hotelul NH din Bucuresti era scos la vanzare in 2007 cu 18 mil. EUR. Dupa 3 ani, pe site-urile de imobiliare proprietarii scazusera pretul cu 2 mil. EUR, pentru ca un an mai tarziu sa ceara pe el 13 mil. EUR. In acest an, pretul cerut pe hotel a scazut la 8,5 mil. EUR, de peste doua ori mai ieftin decat in urma cu 9 ani. Unitatea are 78 de camere, dispuse pe 8 etaje.
Hotelul Parliament, tot din Bucuresti, este scos la vanzare in prezent la pretul de 8,5 mil. EUR. In urma cu 5 ani, proprietarii cereau pe el 11 mil. EUR. Hotelul este clasificat la 4 stele si are 76 de camere dispuse pe 9 etaje.
Complexul Amfiteatru, Panoramic, Belvedere din Olimp a fost cumparat in 2008 de catre omul de afaceri Iosif Goschy cu 30 mil. EUR. Complexul de 770 de camere are nevoie de investii foarte mari si negasind solutii de finantare, omul de afaceri l-a scos la vanzare cu 60 mil. EUR. In prezent, este scos la vanzare cu 23 mil. EUR.

Source: Profit