Cat valoreaza activele GTC din Romania

Activele detinute de dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Centers (GTC) in Romania au fost evaluate dupa primul trimestru al anului la 238,3 milioane de euro, respectiv 14% din portofoliul companiei in Europa de Sud-Est, in usoara crestere fata de sfarsitul anului trecut.
Compania detine complexul de birouri City Gate din Bucuresti si trei centre comerciale Galleria la Suceava, Buzau si Piatra Neamt, reprezentand 14% din portofoliul total al GTC evaluat la 1,702 miliarde de euro, potrivit raportului trimestrial al dezvoltatorului.

La sfarsitul anului trecut, activele din Romania erau evaluate la 233 milioane de euro.
In functie de suprafata inchiriabila, portofoliul din Romania reprezinta 10% din totalul de 544.000 metri patrati, adica 54.400 metri patrati.

Dezvoltatorul imobiliar a obtinut in primele trei luni ale anului venituri totale in Romania si Bulgaria de 4,7 milioane de euro, in scadere cu 20,7% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce activele de pe piata romaneasca au fost evaluate in usoara crestere.
In intervalul ianuarie-martie 2010, dezvoltatorul imobiliar a obtinut in Romania si Bulgaria venituri totale de 5,9 milioane de euro.

Costurile totale din cele doua tari au totalizat 3,7 milioane de euro, fata de 4,06 milioane de euro in primul trimestru din 2010.

Veniturile raportate de companie pe cele zece piete pe care este prezent in Europa Centrala si de Est au insumat 34,7 milioane de euro, in scadere cu aproape 6,5% comparativ cu perioada corespunzatoare de anul trecut.

GTC este prezent in Romania prin participatii la 24 de firme, care detin sau dezvolta, sub umbrela GTC Romania, inregistrata in Olanda, centre comerciale, rezidentiale sau cladiri de birouri, conform raportului companiei.

GTC este cunoscut pe plan local pentru dezvoltarea si vanzarea cladirilor de birouri America House si Europe House, din zona Piata Victoriei. Compania activeaza pe pietele din Polonia, Ungaria, Serbia, Croatia si Romania. Compania face parte din grupul Kardan, inregistrat in Olanda.

Source: Flux Imobiliar