Carpahian Tourism Cluster Romania a lansat Traseul Cicloturistic Dealu Mare

Carpathian Tourism Cluster Romania a lansat pe 2 mai proiectul pilot “Traseul Cicloturistic Dealu Mare”, in cadrul strategiei de dezvoltare a cicloturismului, initiata de Carpahian Tourism Cluster.

Mircea Crisbasanu, coordonatorul proiectului si manager al Cycling Romania, considera ca zona Dealu Mare are numeroase avantaje si un potential in crestere pentru cicloturism.

Traseul incepe langa Ghighiu si se termina la manastirea Ciolanu, traversand cele mai importante zone viticole, Seciu, Urlati, Ceptura, Tohani, Sahateni, Pietroasele si Merei. Pe parcursul traseului vor fi posibile degustari de vinuri, sau participarea la vanatoarea de trufe in padure. De asemenea, vor putea fi vizitate manastirile Ghighiu, Varbila, Jercalai si Ciolanu si alte obiective turistice.

Traseu Cicloturistic Dealu Mare are o lungime de 140 km si poate fi parcurs in cinci zile, adresandu-se turistilor care vin pentru o zi sau pentru un weekend din Bucuresti, Ploiesti sau Brasov. Proiectul include editarea de harti pentru cicloturism si organizarea de evenimente cicliste si competitii pentru promovarea regiunii in Romania si in strainatate.

Proiectul a fost realizat in colaborare cu Cycling Romania, asociatia de dezvoltare in turism Monteoru Renaissance si mai multe municipalitati din zona Dealu Mare.

Source: Horeca Romania