Cererea de cazare la hotelurile din Bucuresti s-a redresat in primul trimestru

Cererea pentru servicii de cazare in Bucuresti a crescut in primul trimestru al acestui an, datorita clientilor corporate, in special companiile din sectoarele farma si energie, au apreciat jucatorii din industria hoteliera prezenti la evenimentul Hotel Tourism & Leisure Investment Forum.

Michele Meoni, directorul de operatiuni al lantului hotelier romanesc Continental Hotels, controlat de omul de afaceri Radu Enache, a declarat ca firmele din domeniul farma au rezervat mai multe camere anul acesta, in timp ce cererea pentru companiilor din FMCG a stagnat, iar solicitarile companiilor din constructii continua sa fie reduse.

In primele trei luni ale anului, gradul mediu de ocupare al hotelurilor din capitala, clasificate la 3, 4 si 5 stele si care opereaza sub branduri internationale, a crescut cu 3,7%, potrivit lui Sorin Ionescu, Managing Partner al companiei de consultanta hoteliera Fivestar Hospitality. Cercetarea a fost facuta pe un esantion de 4.150 de camere hoteliere din capitala.

In cazul hotelurilor clasificate la 3 si 4 stele, care nu opereaza sub un brand international, gradul mediu de ocupare a crescut cu 11,6%, la un esantion de 1.190 de camere.

Din acelasi studiu rezulta ca tariful mediu pe camera, ADR – average daily rate, a scazut cu 3,6% in cazul hotelurilor afiliate la lanturi internationale, anul trecut tariful mediu situandu-se la 75,7 EUR.

Ionescu considera ca exista numeroase oportunitati pentru dezvoltarea de hoteluri pe piata romaneasca.

Romania este o piata strategica pentru lantul nostru, a declarat Marybelle Arnett, vicepresedinte si responsabila cu dezvoltarea lantului international Hilton pe pietele din Europa si Africa.

Oficialii Hilton au declarat ca o camera de hotel care va opera sub un brand de 3 sau 4 stele al lantului solicita o investitie de doar 40.000 – 45.000 EUR.

In acest an, doua hoteluri sub brand-ul Hampton by Hilton vor fi deschise in Romania, iar in urmatorii ani vor fi afiliate si alte unitati.

In Cluj-Napoca se afla unul dintre hotelurile care vor fi afiliate la Hilton.

Lantul international a afiliat mai multe unitati in Bucuresti, hotelul de 5 stele Athenee Palace Hilton si in tara, printre care hotelul Prahova Plaza din Ploiesti, unitatea de 5 stele din Sibiu, detinuta de Nicolae Minea, un hotel din Oradea, detinut de compania Calipso Oradea. Afilierea acestor hoteluri a fost negociata de romanca Adela Cristea, responsabila de dezvoltarea lantului Hilton.

Source: Ziarul Financiar