Calea Victoriei concentreaza o treime din capacitatea de cazare din Bucuresti

O data cu deschiderea hotelurilor Bucuresti Radisson SAS si Novotel, Calea Victoriei va concentra 1.650 de camere, reprezentand o treime din capacitatea totala de cazare din Bucuresti. Tot aici va fi situat si cel mai mare hotel din capitala, Bucuresti Radisson SAS, care va dispune de 435 de camere, fiind urmat de Athenee Palace Hilton cu 272 de camere, Notovel cu 259 de camere, Bulevard cu 188 de camere, deocamdata nefunctional, Ramada Majestic cu 111 camere, Golden Tulip Hotel cu 82 de camere, Capitol cu 80 de camere, Casa Capsa cu 61 de camere si Continental cu 54 de camere.

Prin deschiderea Bucuresti Radisson SAS, programata pentru anul viitor, complexul Centre Ville va deveni cel mai mare complex hotelier din Romania, cu un total de 729 de camere, 9 restaurante, cazinou, spa si piscina interna. Directorul general al Centre Ville, Yaron Ashkenazi, estimeaza un grad de ocupare de peste 90% in luna iunie pentru unitatile aflate in functiune ale complexului.

Directorul de marketing al hotelului Novotel, Frederik Deman, a precizat ca piata hoteliera din Bucuresti nu este inca saturata dar trebuie evitate greselile celorlalte capitale europene, oferind ca de exemplu Praga unde exista prea multe hoteluri.

Deschiderea hotelului Novotel va duce la scaderea cu 5-7% a gradului de ocupare a hotelurilor din zona.

Friedrich Niemann, general manager al hotelului Athenee Palace Hilton, considera ca se va accentua competitia pe Calea Victoriei, mai ales dupa deschiderea hotelului Bucuresti Radisson SAS dar ca dezvoltarea pietei va depinde in principal de evolutia cererii.

Cresterea numarului de hoteluri din aceasta zona ar putea influenta in primul rand nivelul preturilor, stabilit de marii jucatori, in special cei noi intrati pe piata, care vor practica tarife promotionale.

Conform unor informatii din piata lanturile hoteliere Sheraton, Hyatt sau Kempinski cauta sa gaseasca un investitor sau sa afilieze unitati deja existente in aceasta zona centrala.

In Bucuresti mai exista inca doua zone unde sunt concentrate mai multe hoteluri, pe Bulevardul Magheru – hotelurile Intercontinental, Lido si Ambasador si in Baneasa – hotelurile Sofitel, Best Western Parc, Phoenicia, Crowne Plaza si, in viitorul apropiat, trei unitati Ramada. Zona Baneasa inca mai atrage investitii spre deosbire de zona Magheru, care se afla intr-o perioada de stagnare, anuntandu-se insa investitii semnificative in cadrul unitatilor existente.
Source: Ziarul Financiar