In 2005 GHES a inregistrat un profit brut de 51,2 milione RON

Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, societatea Companiilor Hoteliere Grand, GHES, societatea care administreaza hotelul de 5 stele JW Marriott Bucharest, a inregistrat in 2005 un profit brut de 51,2 milioane RON, depasind de peste trei ori nivelul din 2004, de 14,1 milioane RON. Cifra de afaceri a fost de 123,6 milioane RON, incluzand incasarile din spatiile de cazare, din chiriile pentru birouri, zona comerciala, din cazinou si de pe segmentul food & beverage care a reprezentat aproximativ 40% din total. In 2005 JW Marriott a realizat cea mai mare cifra de afaceri si cel mai mare profit de pe piata hoteliera din Romania.

Recent, adunarea generala a actionarilor GHES a aprobat contractarea unui imprumut de aproximativ 111 milioane EUR de la Erste Bank pentru refinantarea datoriilor pe care compania le are la un consortiu de banci internationale, condus tot de Erste Bank.

Hotelul JW Marriott este operat prin contract de management cu lantul hotelier Marriott International, care, potrivit unor informatii recente, intentioneaza sa lanseze pe piata hoteliera romaneasca si alte brand-uri din portofoliu, ca Renaissance, Courtyard sau Ritz Carlton, in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca sau Sibiu.
Source: Ziarul Financiar