Bulgaria promovata in Romania

In acest an, turismul international va genera in Bulgaria venituri de peste 3 mld. EUR, in crestere fata de 2011 , cand acestea s-au cifrat la aproximativ 2,8 mld. EUR, a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului bulgar al Economiei, Energiei si Turismului, Ivo Marinov, aflat la Bucuresti cu prilejul unui eveniment de promovare a destinatiilor turistice ale Bulgariei.

Marinov a precizat ca sectorul turistic are o pondere in PIB-ul tarii de 12 – 14%.

Dorinta autoritatilor bulgare de resort este sa-si continue strategia potrivit careia Romania sa fie piata numarul 1 pentru Bulgaria, in conditiile in care, anul acesta, pana in luna iulie, circa 420.000 de turisti romani si-au petrecut concediile si vacantele in Bulgaria. Anul trecut, numarul turistilor straini in Bulgaria s-a ridicat la 1 milion.

El a explicat ca se urmareste promovarea Bulgariei ca destinatie de vacanta pentru toate cele patru anotimpuri, si nu doar pentru turismul de vara si de iarna.

Marinov a subliniat ca Bulgaria acorda o mare importanta cooperarii cu Romania in ceea ce priveste strategia Uniunii Europene pentru Dunare. Bulgaria impreuna cu Romania sunt coordonatori ai axei 3 in ceea ce priveste turismul cultural.

Totodata, acesta a precizat ca anul viitor trebuie dezvoltat si creat un brand comun privind Dunarea si turismul pe Dunare si sa se creeze produse comune in ceea ce priveste atat Dunarea, cat si regiunile apropiate, produse care pot fi oferite unor tari terte, precum China si Japonia.

Secretarul de stat bulgar a mai spus ca Bulgaria a luat o serie de masuri pentru limitarea turismului la negru, una dintre ele fiind TVA de 9% la cazare.
Source: Daily Business