Amadeus si Sabre Holdings intentioneaza sa introduca un sistem de plati automatizate in industria turismului

Doi dintre cei mai mari jucatori pe piata turismului mondial, Amadeus si Sabre Holdings, intentioneaza sa formeze unui joint-venture pentru un sistem de plati automatizate in industria turismului, a declarat reprezentantul celor doua companii, Ruxandra Scortea.

Prin formarea acestui joint-venture, Amadeus si Sabre Holdings urmaresc sa creeze o solutie standard pentru industria turismului pentru procesarea automata a platilor si reconcilierea tranzactiilor financiare.

Aceasta solutie ar aduce beneficii de eficienta si inter-operabilitate simplificand procesele pentru agentiile de turism, furnizori, tour-operatori si vanzatori en-gros, a precizat Ruxandra Scortea.

In prezent, nu exista un asemenea sistem standard de care sa beneficieze intreaga industrie.

Pentru realizarea proiectului, companiile au nevoie de obtinerea unei aprobari anti-trust din partea Comisiei Europene.

Sabre Holdings sprijina calatorii, agentii de turism, corporatiile, agentiile guvernamentale si furnizorii de servicii turistice prin intermediul companiilor sale Travelocity, Sabre Travel Network si Sabre Airline Solutions. Compania are sediul central la Southlake, Texas, si detine aproximativ 9.000 de angajati in 45 de tari.

Amadeus ofera distributie, IT si solutii point-of sale pentru a-si ajuta clientii sa se adapteze, sa se dezvolte si sa aiba succes in dinamica evolutiei industriei turistice. Solutiile sunt grupate in 4 categorii – Distributie & Continut, Vanzari & Comert on-line, Business Management & Servicii si Consultanta. Compania este detinuta de WAM Acquisition, ai carei actionari sunt BC Partners, Cinven, Air France, Iberia si Lufthansa. Amadeus are aproximativ 7.600 de angajati la nivel mondial, reprezentand 95 de nationalitati.

Source: Wall-Street