Proiect privind adoptarea unei directive pentru sustinerea turismului

Senatorul PLD Nicolae Vlad Popa va propune Comisiei Europene un proiect care vizeaza adoptarea unei directive pentru sustinerea turismului.

Nicolae Vlad Popa a precizat ca proiectul vizeaza dezvoltarea turismului in Brasov si Regiunea 7 Centru insa se va putea aplica si in alte zone din Europa. Proiectul are ca finalitate obtinerea unei directive care sa permita acordarea ajutoarelor de stat, sub forma de reduceri de impozite si taxe pentru operatorii din turism.

Senatorul apreciaza ca prima tinta a directivei ar trebui sa fie turismul balnear dar ar putea fi vizate si activitatile de turism cultural si educational, turism ecologic, ecumenic si montan.

In prezent, Uniunea Europeana nu permite acordarea ajutoarelor de stat decat in regiunile subdezvoltate, in baza unei directive. Insa, in acest domeniu nu exista inca o astfel de directiva, a precizat senatorul. Nicolae Vlad Popa considera ca reducerea veniturilor obtinute de stat din turism, daca proiectul sau va fi pus in aplicare, va fi compensata de castigurile in sanatatea populatiei si, implicit, in reducerea costurilor serviciilor medicale, deoarece oamenii vor avea acces mai larg la turismul balnear.

Totodata, senatorul sustine ca a discutat deja despre proiect impreuna cu alti europarlamentari, care s-au aratat interesati, si spera ca proiectul, care trebuie depus la Comisia Europeana, va fi adoptat in cel mult 1 an.

Source: Monitorul Expres