Grupurile Prasa si Detea vor investi 450 milioane EUR in constructia unui proiect imobiliar la Constanta

Grupurile Prasa si Detea, unele dintre cele mai mari grupuri specializate in dezvoltare imobiliara din Spania, vor investi 450 milioane EUR in constructia unui proiect imobiliar mixt in Constanta, pe locul fostei baze sportive RATC.

Cele doua companii au achizitionat cu 60 milioane EUR un teren cu o suprafata de aproximativ 95.000 mp, aflat pe malul lacului Tabacariei si vor dezvolta un complex imobiliar care va cuprinde 310.000 mp de spatii rezidentiale, 15.000 mp de spatii de birouri, 40.000 de spatii comerciale si un hotel de 15.000 mp, au precizat reprezentantii grupului Detea. Lucrarile de constructie vor fi demarate la inceputul anului 2009.

Grupul Detea, care controleaza active in valoare de 1,1 miliarde EUR si este prezent in Romania din anul 2005 cu trei din cele patru divizii pe care le controleaza, respectiv cea imobiliara, cea pentru mediu si energie alternativa si cu divizia de agricultura, a anuntat ca intentioneaza sa investeasca in perioada urmatoare pe piata romaneasca 680 milioane EUR, in imobiliare, energie eoliana si agricultura. Grupul Detea are in derulare proiecte comerciale in mai multe orase din tara, Alexandria, Ramnicu Valcea, Busteni, Ploiesti, Giurgiu, Fetesti si desfasoara proiecte rezidentiale si de birouri in Bucuresti, Busteni si Constanta.

Grupul Prasa detine in portofoliu proiecte imobiliare in Europa, America de Sud si Africa de Nord si este prezent pe piata din Romania din anul 2005 iar pentru dezvoltarea proiectelor sale in tara noastra s-a asociat cu firma spaniola Gea 21 Group, formand grupul GEA Prasa, care dezvolta doua ansambluri rezidentiale cu peste 2.500 de apartamente, unul pe malul Lacului Tei iar celalalt in locul fostei fabrici de ulei Muntenia.

GEA Prasa va investi in dezvoltarea celor doua proiecte peste 300 milioane EUR. GEA Prasa intentioneaza sa isi dezvolte prezenta si pe piata constructiilor, o data cu achizitionarea in 2006 a 60% din actiunile companiei de constructii de drumuri Silva Grup din judetul Arges, detinuta de omul de afaceri Nicolae Ivanescu. Pana in prezent spaniolii au investit peste 9 milioane EUR in dezvoltarea afacerii, suma care nu include valoarea tranzactiei estimata la cateva milioane de euro si vor sa extinda activitatile companiei la nivel national pana in 2009.

Source: Curierul National