Aeroportul Otopeni inaugureaza noul terminal de plecari

Directorul de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, CNAB, Valentin Iordache a declarat ca pe data de 6 noimebrie va fi inaugurat noul terminal de plecari al Aeroportului International Henri Coanda. Lucrarile de constructie al noului terminal au fost demarate in luna iunie 2001, iar investitia s-a ridicat la peste 50 mil. EUR.
Terminalul de plecari are o extindere de 19.600 mp, va avea 52 de ghisee de check-in suplimentar, care se adauga celor 52 deja existente si va avea 8 porti de imbarcare pentru trafic intern si Schengen.
De asemenea, spatiile comerciale din incinta terminalului vor fi functionale la data inaugurarii.
Iordache a precizat ca odata cu extinderea terminalului, vor putea fi prelucrate de doua ori mai multe curse decat in prezent. Capacitatile finale ale terminalelor de pasageri de la Aeroportul Henri Coanda presupun 4.500 de pasageri pe ora de varf, jumatate pe fluxul de plecari, jumatate pe fluxul de sosiri, peste 100 de ghisee de check-in la care se adauga ghiseele de sub-service, 32 de porti de imbarcare din care 14 cu pasarele de imbarcare/debarcare si 8 noi porti, care vor aduce un spor de confort pentru cursele interne, 6 benzi de bagaje pe sosiri si o capacitate de 6 milioane de pasageri pe an.

Source: 9AM