Circulatia pe Transfagarasan si Transalpina a fost inchisa

Din data de 1 noiembrie, circulatia pe DN 7 C Transfagarasan, care face legatura intre Muntenia si Ardeal peste Masivul Fagaras, a fost inchisa pe sectorul de drum cuprins intre Piscu Negru, judetul Arges, si Balea Cascada, judetul Sibiu, urmand sa se redeschida pe data de 30 iunie 2013.
Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, CNADR, au declarat ca decizia a fost luata in conformitate cu regulamentul de functionare a DN 7 C Transfagarasan si avand in vedere conditiile meteorologice nefavorabile din aceasta perioada ce pot periclita siguranta circulatiei prin caderi de stanci, alunecari de teren, inzapeziri si pericol de polei.
DN 7 C este un drum cu regim special, iar masura īnchiderii circulatiei a fost luata in fiecare an la inceput de noiembrie de catre administratorul soselei, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri din Romania, in conditiile in care carosabilul nu poate fi deszapezit pe timpul iernii, in zona existand risc mare de producere a avalanselor.
Totodata, CNADNR a anuntat ca tot din data de 1 noiembrie s-a inshis traficul si pe DN 67C Transalpina pe sectorul cuprins intre Ranca si Curpat. Transalpina este cea mai inalta sosea din Romania, atingand un maxim de 2.145 m in Pasul Urdele.
Drumul, care leaga Oltenia de Transilvania si care este considerat unul dintre cele mai pitoresti din tara, are o istorie de peste 2.000 de ani a fost construit pentru prima oara de armatele romane, pavat cu piatra de catre Regele Carol al II-lea dupa anii ’30 si reabilitat de nemti in al Doilea Razboi Mondial.

Source: Curierul National