Romania ocupa primul loc in topul celor mai frumoase cimitire din lume

Publicatia franceza L`Express a creat un top al celor mai frumoase 10 cimitire de pe Glob, iar primul loc este ocupat de Romania cu Cimitirul din Sapanta.
Mai jos aveti topul complet:
1.Cimitirul Maria, Sapanta, Romania – satul Sapanta este cunoscut pentru ca aici se afla unul dintre cele mai colorate cimitire din lume. Stilul si inscriptiile poetice, precum si mozaicul folosit sunt expresia vietii defunctului. Traditia a fost inceputa in 1930 de catre un artist local si este perpetuata si astazi.
2. Cimetiere du Pere Lachaise, Paris, France – este cel mai mare cimitir din Paris, un adevarat obiectiv turistic, care atrage, anual, peste 2 milioane de vizitatori. Printre mormintele cele mai populare aflate aici se numra Oscar Wilde, Jim Morrison si Chopin.
3.Cimitirul vechi evreiesc din Praga, Republica Ceha – aici se afla aproximativ 12.000 de pietre funerare, stivuite la intamplare, iar cea mai veche piatra dateaza din 1439. Obiceiul este ca aici sa fie depuse mici pietricele, ca suvenir, un lucru ce aminteste de vremurile in care evreii traiau in desert si nu aduceau flori pentru a decora mormintele. 
4. La Recoleta, Buenos Aires, Argentina – aici se gasesc statui si mausolee spectaculoase. De asemenea, in acest cimitir se afla si mormantul Evei Peron.
5.Cimitirul Grave-Wood, New York, SUA – aici se afla cel mai inalt punct al cartierului Brooklyn (66 m), din mijlocul caruia se deschide o panorama unica, superba asupra noilor cladiri ale NewYork-ului. 
6.Cimitirul Highgate, Londra, Marea Britanie – sculpturile si stil gotic si victorian contribuie la atmosfera sumbra care domneste in acest loc, lucru care a dat nastere la multe povesti cu fantome. Istoria monstrului din Loch Ness a fascinat mass-media britanica din anii ’70. 
7.Cimitirul Xoxocotlan, Santa Cruz, Mexic – pe 1 noiembrie, mexicanii ii comemoreaza pe cei dragi, de Ziua Mortilor. Ei decoreaza mormintele si canta rugaciuni, totul sub ochii turistilor invitati la festivitati.
8.Cimitirul National din Arlington, Virginia, SUA – acest cimitir militar este unul dintre cele mai vechi din Statele Unite ale Americii. Mai mult de 290.000 de morminte ale americanilor care au luptat in timpul conflictelor din istoria tarii se afla aici. 
9.Forest Lawn, Los Angeles, SUA –  In acest cimitir se odihnesc vedetele Hollywood-ului, precum Michael Jackson, Bette Davis, Fritz Lang sau Elizabeth Taylor.
10.Cimitirul Waverley, Australia – in acest loc se pot admira mormintele colosale si monumentele bine conservate ale epocii victoriene si edwardiene.

Source: Income Magazine

EN RO