Aeroportul International Timisoara se va moderniza

Proiectul de modificare a Hotararii Guvernului nr.615/2002 privind aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Societatea Nationala Aeroportul International Timisoara, pentru perioada 2002-2015, se refera la extinderea si reparatia capitala a aerogarii, a salonului oficial, a platformei aeronave si a sistemului de balizaj.

Aceasta modificare a planului strategic de modernizare a aeroportului a fost necesara pe fondul cresterii traficului de pasageri in perioada 2000-2005, inregistrandu-se valori care nu au fost anticipate la data proiectarii utilitatilor. Cresterea procentuala in perioada 2001-2005 a fost de 243% pentru traficul de pasageri, 198% pentru cel de marfa si 247% pentru numarul de miscari aeronave.

Pentru 2007, planul strategic de dezvoltare propune implementarea unui sistem integrat electronic de securitate, construirea unui drum de acces si parcare transportatori marfa si personal si extinderea terminalului de curse internationale. Investitiile vor fi acoperite din surse proprii si de la bugetul de stat. Se vor realiza reparatii capitale la suprafetele de miscare aeronave si balizaj, se vor reabilita cladirile administrative, se va extinde si moderniza parcarea auto, sumele necesare pentru investitii fiind acoperite de la bugetul de stat.

In perioada 2007-2008 se vor face investitii pentru hangarul si platformele de deservire a aeronavelor, in 2010 se va reabilita turnul de control trafic iar in 2011 se va extinde sistemul cailor de rulare aeronave.

Din estimarile Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, MTCT, traficul de pasageri va ajunge in 2007 la aproximativ 1 milion, urmand ca pana in 2015 numarul sa se tripleze.
Source: Wall-Street