Activitatea de clasificare a hotelurilor de 1, 2 si 3 stele din provincie ar putea trece partial in subordinea Camerelor de Comert

Lucia Morariu, secretar de stat in cadrul Ministerului pentru Comert, Turism, IMM si Profesiuni Liberale, intentioneaza sa treaca partial activitatea de autorizare-clasificare a hotelurilor de 1, 2 si 3 stele catre Camerele de Comert locale deoarece de la an la an se infiinteaza foarte multe unitati de cazare iar structura de control a ministerului nu mai este eficienta. Clasificarea unitatilor de 4 si 5 stele va fi efectuata in continuare de catre minister.

Lucia Morariu a precizat ca este posibil ca si autorizarea hotelurilor din statiunile turistice de interes national sa fie pastrata in portofoliul Ministerului pentru Comert, Turism, IMM si Profesiuni Liberale.

Secretarul de stat a declarat ca noua Lege a litoralului, care in prezent se afla in stadiu de proiect, va stabili, printre altele, ca hotelurile din zone cu activitati sezoniere sa fie avizate in fiecare an.

Lucia Morariu a declarat ca in aceasta vara prioritatea Corpului de control al ministerului va fi litoralul, nu neaparat hotelurile, cat proprietarii care inchiriaza apartamentele la negru.

Lucia Morariu apreciaza ca pentru a atrage turistii straini, litoralul romanesc trebuie sa detina 4 brand-uri proprii, orientate pe tipuri de clienti, oameni de afaceri, nonconformisti, tineri si persoane care merg la tratament, recamrcand ca printre probleme litoralului romanesc se numara lipsa fondurilor de investitii, lipsa ambientului, comertul ambulant.

Lucia Morariu a precizat ca Romania trebuie sa pregateasca din timp oferta turistica pentru perioada august-decembrie, incluzand aici si ofertele pentru sarbatorile de iarna si a declarat ca intentioneaza sa promoveze turismul la capetele de sezon in lunile mai si septembrie.
Source: Curierul National