Wizz Air estimeaza ca in 2008 va transporta 1 milion de pasageri

Compania aeriana ungara low-cost, Wizz Air, care a intrat pe piata romaneasca in 2006, si-a propus, ca in 2008, sa transporte 1 milion pasageri pe cursele in si spre Romania. Aceasta crestere este estimata pe fondul majorarii numarului de curse saptamanale operate.

Reprezentantii companiei din Ungaria au declarat ca pentru anul viitor compania si-a propus sa devina lider pe piata low-cost. In prezent liderul pe aceasta piata este compania Blue Air, care estimeaza ca va transporta in acest an 800.000 pasageri, dublu fata de anul trecut.

In prezent Wizz Air opereaza 25 zboruri saptamanale si estimeaza ca in acest an va transporta 500.000 pasageri.

Pentru a ajunge la nivelul estimat, Wizz Air va introduce din luna octombrie 3 destinatii cu plecare din Bucuresti catre Valencia, Liverpool si Parma.

Cursele spre Liverpool si Parma vor avea o frecventa de 3 zboruri pe saptamana iar cursele spre Valencia vor avea o frecventa de 2 zboruri pe saptamana.

De asemenea, din luna iunie compania isi va mari frecventa pe ruta Bucuresti-Roma de la 4 zboruri pe saptamana la zboruri zilnice si pe ruta Bucuresti-Londra de la 3 zboruri saptamanale la 5 sau 6.

Potrivit propriilor estimari, Wizz Air detine o cota de 27,3% pe segmentul de zboruri low-cost.

Daca se tine cont de gradul de ocupare al curselor de peste 80% si un numar de 25 de curse saptamanale, se estimeaza ca in primele 4 luni ale anului, Wizz Air a transportat aproximativ 60.000 de pasageri.

Compania Wizz Air detine o flota formata din Airbus-uri A320, cu 180 de locuri.
Source: Amos News