ANAF anunta ca nu au fost constatate practici de sustragere de la plata obligatiilor fiscale in ceea ce priveste agentiile de turism

ANAF anunta intr-un document oficial ca in urma controalelor efectuate de Fisc, nu au fost constatate practici de sustragere de la plata obligatiilor fiscale si totodata arata ca vor fi organizate actiuni de antifrauda fiscala in sectorul agentiilor de turism doar daca „analizele de risc” vor indica date semnificative.
Anul trecut, doi mari turoperatori – Genius Travel si Mareea – au intrat in insolventa, la cerere, dupa ce si-au anuntat clientii ca nu le mai pot onora vacantele deja platite, iar anul acesta, patronul Omnia Turism s-a sinucis deoarece firma ajunsese la o pierdere de peste 7 mil. EUR doar din vanzarea pachetelor turistice pentru 2018.
Autoritatea Nationala pentru Turism, ANT, a retras, in 2016, peste 1.000 de licente in domeniu, iar anul acesta au fost retrase alte 88 de licente.
In luna octombrie, imediat dupa cazul agentiei Omnia, Ministerul Turismului anunta ca ANAF intreprinde actiuni de verificare a datelor financiare furnizate de departamentul de vanzari al agentiei Omnia Turism, pentru identificarea cuantumului sumelor achitate de fiecare client in parte si pentru stabilirea prejudiciului cauzat agentiilor de turism partenere.

Source: Profit

EN RO