TAP Portugal intentioneaza sa introduca zboruri zilnice pe ruta Bucuresti-Lisabona

Compania nationala aeriana portugheza TAP Portugal intentioneaza sa introduca zboruri zilnice pe ruta Bucuresti-Lisabona. Pana pe 31 martie, operatorul aerian are programate 6 zboruri pe saptamana, a declarat Claudia Stroescu, sales manager pentru Romania.
TAP Portugal se asteapta la un grad de incarcare de 90%, 150 de pasageri pe zbor. Din noiembrie, compania va opera doar cu aeronave proprii.
In luna septembrie, compania a inregistrat un nivel record de 1,38 milioane de pasageri, in crestere cu 19% fata de alti ani cand se inregistrau 220.000 pasageri. Factorul de incarcare a pasagerilor aerieni portughezi a fost de 86,8%, in crestere cu 1,4%.
Cea mai mare crestere absoluta a numarului de pasageri a fost din nou pe rutele din Europa, cu 147.000 de pasageri, cu 21,1% mai mare decat in septembrie 2016.
In ceea ce priveste ocuparea zborului, cele mai pline avioane sunt pe rutele Braziliei, cu 92,3% locuri ocupate, in crestere cu 5,5% fata de anul precedent.
In primele noua luni ale acestui an, operatorul aerian a transportat 10,64 milioane de pasageri, in crestere cu 23,6% fata de primele noua luni ale anului trecut, echivalentul a peste 2 milioane de pasageri.

Source: Wall-Street

EN RO