4.000 de persoane isi vor petrece revelionul in hotelurile de cinci stele din Bucuresti

Aproximativ 4.000 de persoane isi vor petrece revelionul in hotelurile de 5 stele din Bucuresti, JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Intercontinental, Crowne Plaza, Howard Johnson si Casa Capsa. Tariful este in medie de 200 EUR/persoana iar hotelierii vor incasa aproximativ 1 milion EUR. Totodata hotelierii au inclus in oferta de revelion si o camera la pret redus.

Andreea Cristoforidis, PR Manager al hotelului Intercontinental, a declarat ca persoanele care aleg sa petreaca noaptea de revelion la un hotel de 5 stele sunt in principiu oameni cu venituri medium-high si high, cu varste cuprinse intre 30 si 50 ani, majoritatea de nationalitate romana – 98%. Andreea Cristoforidis estimeaza ca Intercontinental va gazdui aproximativ 430 de persoane in cele doua sali in care se organizeaza petreceri de revelion. Tariful este de aproximativ 200 EUR/persoana. Hotelul are si o oferta speciala, cazarea pentru o noapte costa 75 EUR pe camera cu toate taxele incluse, mic dejun pentru doua persoane si sampanie in camera. Reprezentantul Intercontinental a precizat ca aproximativ toate hotelurile au pastrat nivelul tarifelor comparativ cu anul trecut datorita cresterii concurentei pe piata, atat pe segmentul hotelurilor de 5 stele, cat si al restaurantelor si cluburilor si, totodata, datorita obiceiului romanilor de a pleca in strainatate in aceasta perioada.

Tariful pentru petrecerea revelionului la hotelul Athenee Palace Hilton variaza intre 190-230 EUR iar o noapte de cazare in unitate in perioada sarbatorilor costa 45 EUR. Corina Alexandru, PR Manager la Hilton, a declarat ca, in cele 3 sali in care vor fi organizate petrecerile de revelion, sunt asteptate aproximativ 400 de persoane.

Directorul de marketing al hotelului Crowne Plaza, Mioara Gheorghe, a declarat ca in acest an hotelul va organiza petrecerea de revelion in 3 saloane unde sunt asteptate sa soseasca 370-400 de persoane. Mioara Gheorghe a precizat ca majoritatea persoanelor care petrec revelionul la hotel sunt romani, peste 80%, care vin in general in grupuri, cu familia sau prietenii, cu varste cuprinse intre 35 si 55 ani, persoane care au o afacere proprie sau lucreaza la companii mari in pozitii de middle si top management. La Crowne Plaza tarifele variaza intre 130 si 200 EUR, cu 10% mai mari fata de anul trecut si includ bufet complet pe toata durata searii, open bar si sampanie la miezul noptii, a precizat Mioara Gheorghe.

In acest an hotelul JW Marriott va avea de revelion aproximativ 2.000 de persoane iar tariful este de 200 EUR de persoana, a declarat Dina Litzica, PR Manager al hotelului JW Marriott.
Source: Adevarul