In 2006 Romania va inregistra 6,5 milioane turisti straini

Vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, ANT, Lidia Sima, a declarat cu ocazia Targului de Turism World Travel Market, desfasurat la Londra, ca in acest an Romania va inregistra 6,5 milioane turisti straini, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul trecut, cand s-au inregistrat 5,8 milione turisti straini. In anul 2004 au fost inregistrati 6,6 milioane turisti straini.

In primele opt luni ale acestui anului, Romania a inregistrat 3,9 milioane turisti, la fel ca in perioada similara a anului precedent.

Lidia Sima apreciaza ca numarul turistilor straini care vor vizita Romania va creste in special in sezonul de iarna, acestia fiind atrasi de schi si de turismul cultural.

Incasarile generate de turistii straini vor creste, potrivit estimarilor, contributia turismului la Produsul Intern Brut la 1,8 miliarde USD, reprezentand 1,9% din PIB. Romania isi propune ca in 2016 sa ocupe locul cinci in lume ca destinatie turistica, contributia turismului la PIB urmand sa creasca constand pana la 4% din PIB.
Source: Bizcity