Proiectul de modernizare al aeroportului Henri Coanda va putea fi finantat si din fonduri nerambursabile

Programul de dezvoltare a infrastructurii Aeroportului International Henri Coanda din Bucuresti va putea fi finantat si din fonduri nerambursabile, forme legale de participare a capitalului privat si din alte surse legal constituite, prevede un proiect de lege aprobat pe data de 8 noiembrie de Guvern.

Prezentul act normativ modifica Ordonanta 64/1999, care stabilea ca programul este finantat din sursele proprii ale aeroportului, credite bancare si fonduri publice.

Totodata, au fost actualizate si termenele de executie a lucrarilor de modernizare si dezvoltare a aeroportului, stabilite in urma cu 7 ani. Planul urbanistic zonal urmeaza a fi avizat in perioada 1 noiembrie-31 decembrie 2006, operatiunile premergatoare realizarii programului se vor derula intre 1 ianuarie 2007 si 31 decembrie 2009 iar lucrarile propriu-zise ar urma sa fie realizate intre 1 ianuarie 2011 si 31 decembrie 2018.

Incepand din 1991 aeroportul Henri Coanda deruleaza un proiect de investitii pe termen lung, in valoare de peste 111 milioane EUR, pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, adaptata la noile cerinte ale traficului de pasageri si cargo.
Source: Curentul