16 companii aeriene sunt de acord sa ramburseze banii pasagerilor dupa anularea zborurilor

Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay

Mai multe companii aeriene europene au acceptat sa ramburseze banii datorati pasagerilor ale caror zboruri au fost anulate in perioada pandemiei de COVID-19.

Dupa discutiile cu Comisia Europeana, companiile aeriene Aegean Airlines, Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Easyjet, Eurowings, Iberia, KLM, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, TAP, Vueling si Wizz Air, au cazut de acord sa ramburseze la timp restul sumelor datorate, si sa isi informeze mai bine pasagerii cu privire la zborurile anulate din cauza companiilor, sa ofere vouchere numai cand pasagerii opteaza in mod expres pentru aceasta variant.

Autoritatile nationale din statele membre UE sunt responsabile pentru punerea in aplicare a legislatiei UE privind protectia consumatorilor. Comisia Europeana a subliniat ca aceasta este cea mai mare actiune demarata in istoria e Retelei de cooperare in materie de protectie a consumatorului (CPC) si prima actiune care a avut la baza o alerta lansata de Comisie.

EN RO