Vila de protocol a lui Nicolae Ceaușescu a fost pusă la vânzare

Vila de protocol a lui Nicolae Ceaușescu, monument istoric, ridicată în perioada interbelică, în centrul Capitalei, a fost scoasă la vânzare, la un preț de listare de 5 mil. EUR, imobil care ar putea fi transformat într-un hotel boutique.

Investitorii pasionați de arhitectură, istorie și care își doresc să transforme o bijuterie arhitecturală într-un boutique hotel au ocazia de a achiziționa această clădire.

Recent vila a fost modernizată păstrându-și referințe memorial-simbolice și arhitecturale. Exteriorul a fost restaurat păstrând elemente arhitecturale care invită privitorul să viseze la o perioadă istorică în care pe stradă circulau alternativ trăsuri trase de cai și automobile printre sălciile de odinioară.

Clădirea a fost proiectată cu 30 de camere și dependințe (spații comune, băi, sală de mic dejun, chiar și un spa generos), cu 8 balcoane spectaculoase și însumează peste 2.000 metri pătrați utili dispuși pe demisol, parter, două etaje și mansardă.

Există de asemenea 6 garaje la subsol și 3 locuri de parcare premium în fața imobilului ce dispune de un front stradal impresionant de 30 de metri liniari. Proprietatea are o curte de aproximativ 1.000 mp ce include și spațiu verde, iar piatra cubică de basalt amintește de perioada trăsurilor și a eleganței interbelice.

Clădirea monument istoric se află la rândul ei într-o zonă construită protejată, fiind înconjurată de monumente istorice și de clădiri elegante.