Vânzarea hotelului Coroana-Postăvaru a dus la creşterea profitului Aro-Palace

Aro-Palace Braşov (ARO), societate cu profil turistic controlată de Transilvania Investments (TRANSI), a raportat un profit net de 34,7 mil. RON, pentru primele nouă luni ale anului, cu mult peste cel de 0,3 mil. RON din acelaşi interval al anului trecut, după ce în luna iulie, a fost vândut hotelul Coroana-Postăvaru.

Hotelul a fost achiziţionat de către Elevate Properties SRL, în urma unei licitaţii publice, pentru preţul de aproximativ 9,4 mil. EUR.

Pentru primele nouă luni ale anului, ARO-Palace Braşov a raportat venituri din exploatare de 70,7 mil. RON, cu mult peste cele de 18,3 mil. RON din intervalul ianurie-septembrie 2022, dar cifra de afaceri netă, care nu include banii din vânzarea hotelului Coroana-Postăvaru, s-a ridicat la 22,9 mil. RON, cu 33% peste cea din primele trei trimestre ale anului trecut.

Cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 8 mil. RON, cu 41% peste cele din primele trei trimestre ale anului trecut, în vreme ce alte cheltuieli din exploatare au fost de 12,5 mil. RON, față de 5 mil. RON, din perioada echivalentă a anului trecut.

În vară, Aro-Palace Braşov a anunţat finalizarea discuţiilor pentru aderarea hotelului Capitol la brandul Mercure al grupului francez Accor.

Compania va investi peste 11 mil. EUR în reabilitarea hotelui, un proces ce se va derula în etape, până la redeschiderea hotelului în 2025.

La jumătatea anului, Transilvania Investments avea 86% din societatea cu profil turistic din Braşov, în vreme ce SIF Muntenia deţinea 10% din ARO-Palace Braşov.