Vama Veche adoptă măsuri speciale anti-coronavirus

Imagine de CANDICE CANDICE de la Pixabay

Primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, a anunțat că beach-barurile cu program non-stop din Vama Veche vor difuza doar muzică ambientală, la fiecare sfârșit de săptămână, iar volumul acesteia va fi unul coborât. Măsura a fost luată pentru diminuarea riscului de extindere a virusului SARS- COV 19 si a fost agreata de toti agentii economici din zona.

Primarul Daniel Gheorghe Georgescu a afirmat că măsura a fost luată deoarece Vama Veche este o destinație extrem de tranzitată în timpul weekend-ului, iar acest fapt a creat dificultăți legate de distanțarea socială.

Primarul a precizat că nu dorește ca autoritățile locale să fie acuzate că îngrădesc opțiunea oamenilor de a-și petrece timpul liber, dar că trăim o amenințare reală, iar agenții economici au fost receptivi la această propunere.

Primăria comunei Limanu a demarat și o campanie de conștientizare și informare asupra importanței respectării regulilor de igienă și de distanțare socială: No more free hugs, care se adresează atât localnicilor și agenților economici cât și turiștilor. Limanu este o comună formată din satele Vama Veche, 2 Mai, Hagieni și Limanu.