Uniunea Europeana a dat startul alegerii Destinatiei de Excelenta 2023

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Comisia Europeana a lansat concursul European Destination of Excellence (EDEN) 2023.  Cererile pot fi depuse pana la 1 iunie prin intermediul site-ului institutiei.

Aceasta initiativa isi popune sa recunoasca si sa recompenseze destinatiile mai mici care au implementat cu succes strategii de promovare a turismului durabil prin practici de tranzitie ecologica.

Titlul de Destinatie Europeana de Excelenta 2022 este detinut de Orasul danez Middlefart, situat pe insula Funen, a treia ca marime din tara.

Pana in prezent, 175 de destinatii din 27 de tari au primit premiul, in fiecare an, pentru diferite teme.

Acest concurs isi propune sa promoveze dezvoltarea turismului durabil in destinatii care ofera valoare adaugata economiei, planetei si oamenilor. Este deschis tarilor Uniunii Europene si celor care nu apartin dar participa la Programul COSME: Albania, Armenia, Bosnia si Hertegovina, Islanda, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia, Ucraina si Regatul Unit.

Destinatia europeana de excelenta 2023 va fi anuntata in noiembrie 2022.

Pentru a concura pentru acest titlu, destinatiile vor fi rugate sa isi dovedeasca cele mai bune practici in ceea ce priveste turismul durabil si tranzitia ecologica.

Destinatia castigatoare va primi sprijinul expertilor in comunicare si dezvoltarea brandului in UE pe tot parcursul anului 2023.